Met een pelletkachel is de temperatuur eenvoudig constant te houden. Vanaf een vooraf in te stellen tijdstip ontsteekt de haard automatisch, warmt op en houdt de ruimte op een constante gewenste temperatuur.

Wij verdelen ook pelletkachels met CV aansluiting. Deze kunnen het overgrote deel van de warmte afstaan aan het CV-systeem. Hierdoor wordt de warmte optimaal verdeeld. Onze kachels zijn voorzien van een complete besturing waarmee de haard volledig naar wens kan worden ingesteld. Op die manier is het mogelijk dat uw pelletkachel uw woning verwarmd voor het grootste gedeelte van het jaar en dat uw traditionele CV pas gebruikt wordt in de koudste dagen. Een hele besparing!

Onze pelletkachels:

  • hebben een rendement van 90% en hoger;
  • zijn een van de stilste pelletkachels in hun soort door hun ‘silence function’;
  • hebben 5 jaar fabrieksgarantie;
  • hebben een Nederlandstalig display.

De pellets zijn gestandaardiseerde, uit zaagsel geperste houtbrokjes, afkomstig uit de bosbouw en houtindustrie. Ze worden gedroogd en geperst onder zeer hoge druk, zodat een gelijkmatige korrel ontstaat met een constante lage vochtigheidsgraad. Er wordt nauwlettend toegezien op de kwaliteit van pellets zodat bij de verbranding een zo laag mogelijke emissie van schadelijke stoff­en vrijkomt. Goede pellets zijn herkenbaar aan het DIN 7a004 keurmerk.